Päällikön blogi

 

Vuosi 2012 on ollut aaltoileva ja vauhdikas. Palokuntatoiminta on ollut monipuolinen ja innostava, vaikka hälytystehtäviä emme kuluvana vuonna olekaan juuri saaneet. Voimmekin kai todeta turvallisuuskoulutuksellamme olleen merkittävää vaikutusta :)

Uusia jäseniä olemme saaneet ja hienoimpana saavutuksena voidaan pitää neljän uuden jäsenemme suorituminen sammutustyökurssilta keväällä ja yksi heistä perinteitä kunnioittaen, priimuksena. Uudet jäsenemme ovat kuvastaneet vahvaa halua tehdä muutoksia palokuntamme toiminnan turvaamiseksi. Uusien toimintamallien myötä tulee vastuunjakaminen enemmän jäsenistön kesken, mutta uskon varmasti sen luovan vahvan pohjan raudanlujalle osaamiselle ja ”tulokselle”.

Vuoden loppu on ollut jonkin verran kivinen. Vanhan sammutusauton hajottua, jouduimme palokuntana haastavaan tilanteeseen. Paloautoja kun ei markkinoilla liiemmin ollut kaupan. Todella suuren onnen myötä saimme uuden sammutusauton lähemmältä ja nopeammin kuin uskoimmekaan. Mercedes-Benz merkkinen sammutusauto koristaa nyt kalustettuna ja teipattuna tallissamme ja paluu hälytysvalmiuteen tapahtuu joulun jälkeen. Aivan ilman verta, hikeä ja kyyneleitä se ei ole tapahtunut. Suuri kiitos Tuomakselle, Heikille ja Jarille lukuisista uhratuista tunneista sammutusauton kalustamisen suunnitteluun ja toteutukseen. Ensimmäinen tulikaste ”höökille” tullee uuden vuoden päivystyksessä.

Tulemme jatkamaan reservipalokuntana ensi vuonna. Muonitushuollon siirtyminen pois palokunnaltamme on harmittava asia, toisaalta pyrimme korvaamaa toimintaa liittymällä eläinpelastustoimintaan. Tulevaisuudessa tulemme pohtimaan mahdollisuuksia toiminnan monimuotoisuuden lisäämiseksi. Varautuminen tulva-, öljyvahinko- tai myrskuvauriotehtäviin on luonnollisesti isossa roolissa.

Joulun aika on tärkeä pyhittää rauhoittumiselle ja perheelle, jotta jaksetaan taas toimia Stadin turvana 24365!

 

Päällikkö

Share Button