Hälytysosasto

PERUSTEISTA SOVELTAVAAN TOIMINTAAN JA HÄLYTYSVALMIUTEEN

Hälytykset kuuluvat palokuntatoimintaan. Hätäkeskus hälyttää sammutusyksikkömme 30 minuutin vasteella kaupungin pelastustoimen tarpeen mukaisesti 24/7/365…

Haagan VPK on niin sanottu tuki-palokunta, eli voimme toimia Pelastuslaitoksen apuna ja tukena kaikissa pelastustoimen tehtäväluokissa. Kaikkiaan palokunnallemme tulee vuodesta riippuen 50-100 hälytystä. Kaikki helsinkiläiset sopimuspalokunnat osallistuvat vuoroviikoin myös eläinpelastustoimintaan – eläinpelastustehtäviä koko Helsingissä on vuosittain 800-1000.

Hälytystoiminnassa mukana olevien osalta palokunta on hieman enemmän kuin vain harrastus, hälytyksen  tullen pitää olla riittävä varmuus siitä että autoon saadaan tarpeeksi palokuntalaisia. Kuntotestit eivät kuitenkaan ole perusterveelle aikuiselle ylitsepääsemättömät ja kurssien kautta toimintaan pääsee mukaan myös aikuisena – tausta palokuntanuorissa ei siis ole mikään edellytys.

Hälytysosasto harjoittelee viikottain perusasioita yhdessä palokuntalaisosaston kanssa kausisuunnitelman mukaisesti. Perusasiat kattavat laajalti koko mahdollisen tehtäväkentän tulipalojen sammuttamisesta jälkivahinkojen torjuntaan, pintapelastuksesta korkean paikan työskentelyyn sekä perustaitoja: työkalujen käyttöä, käsittelyä ja huoltoa, ensiapua ja viestiliikennettä. Hälytysosastolla on lisäksi omia koulutuspäiviä joissa syvennytään yhteen tai kahteen teemaan ja harjoitellaan sitä soveltavammin.

Hälytysosaston kanssa pääsee harjoittelemaan 16 vuotiaasta alkaen ja kunhan fyysinen suorituskyky ja perehdytysvaiheessa opitut taidot ovat riittävät, kurssien kautta voi hakeutua sitten hälytysosaston jäseneksi. Hälytystoiminta vaatii vähän, mutta antaa paljon! Ole yhteydessä ja ota selvää olisiko tämä juuri sinulle sopivaa toimintaa!

 

Kysymyksiä voi esittää myös suoraan hälytysosaston ja palokunnan päällikölle:

Heikki Suomalainen, 040-718 6387
paallikko@haaganvpk.com

 

Share Button