Nuorisotoiminta

Haagan VPK järjestää harrastustoimintaa nuorille

Järjestämme harrastustoimintaa 7-17 vuotiaille nuorille. Toiminnassa nuoret pääsevät harjoittelemaan palo- ja pelastusalan erilaisia taitoja sekä muita käytännöllisiä kansalaistaitoja, kuten hätäilmoituksen tekoa, ensiapua ja alkusammutusta. 

Palokuntanuorisotyön tarkoituksena on tukea nuoren kasvua, antaa nuorelle turvallinen aikuissuhde ja luoda yhteisöllinen ympäristö, jossa on mahdollisuus oppia elämässä tarvittavia taitoja. 

Toiminta

Nuorisotoiminnassa tärkeää on  yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen niin oman palokunnan kuin muidenkin palokuntien ja pelastusliittojen kesken. Nuoret osallistuvat aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin, kilpailuihin ja leireille sekä toiminnan esittely- ja valistustilaisuuksiin. Kokeneemmat nuoret voivat toimia apukouluttajina nuoremmissa ryhmissä sekä 16-vuotta täyttäneet pääsevät mukaan aikuisten harjoitusryhmään halutessaan.

Viikkoharjoitukset

Viikkoharjoituksissa toimitaan ikäryhmissä. Toimintaa ohjaavat osaavat vapaaehtoiset kouluttajat. Harjoituksissa opetellaan erilaisten taitojen lisäksi lähiympäristössä olevien riskien huomioimista, ennakointia ja rauhallista toimimista yllättävissä tilanteissa. Viikkoharjoituksissa huolehditaan myös nuorten fyysisestä kunnosta erilaisten pelien ja leikkien muodossa, hauskanpitoa unohtamatta. Nuorten tieto- ja taitotason karttuessa harjoitellaan myös vaativampia asioita.

Elämän ja arjen taitojen opettelun voi aloittaa jo nuorena​

Ikäkausiryhmät

Snadit

Varhaisnuoriin, eli tuttavallisemmin Snadeihin pääsee mukaan 7-vuotiaana. Varhaisnuorista nuori siirtyy 10 vuotta täytettyään nuoriin. Harjoituksissa huomioidaan eri ikäryhmät ja tarjotaan kaikille sopivasti uuden opettelua ja haasteita.

Snadien (7–9 v.) harjoitukset pidetään torstaisin klo 17.15–18.30.

Nuoret

Nuoret eli 10-17 vuotiaat harjoittelevat ryhmässä palokuntataitoja jo itsenäisemmin ja sovelletusti. Harjoitteet tarjoavat kaikille sopivasti haasteita ja uuden opettelua. 16–vuotiaana on mahdollista osallistua palokuntalaisosaston harjoituksiin eli aikuisten harjoituksiin.

Nuorten (10–17 v.) harjoitukset pidetään maanantaisin klo 17.30–20.00.

Molempien ryhmäkoko on 15. Koulujen loma-aikoina toimintamme on tauolla.

Harjoitussuunnitelmat

Muutokset ohjelmaan on mahdollisia.

Toimintaan liittyminen on helppoa!

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla ja sovi tutustumisesta!

Lisätietoja.

Varhaisnuorten vastuuohjaaja
Noora Nieminen

Varhaisnuoret eli snadit
snadit@haaganvpk.com 

Nuorisotoiminnan johtaja, koulutuspäällikkö
Asko Valkeinen

Nuoret
nuoriso-osasto@haaganvpk.com