Nuorisotoiminta

Haagassa harrastustoimintaa nuorille

Järjestämme Haagassa Länsi-Helsingin  sopimuspalokunnan puitteissa harrastustoimintaa 7-17 vuotiaille nuorille. Toiminnassa nuoret pääsevät harjoittelemaan palo- ja pelastusalan erilaisia taitoja sekä muita käytännöllisiä kansalaistaitoja, kuten hätäilmoituksen tekoa, ensiapua ja alkusammutusta. 

Palokuntanuorisotyön tarkoituksena on tukea nuoren kasvua, antaa nuorelle turvallinen aikuissuhde ja luoda yhteisöllinen ympäristö, jossa on mahdollisuus oppia elämässä tarvittavia taitoja. 

Toiminta

Nuorisotoiminnassa tärkeää on  yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen niin oman palokunnan kuin muidenkin palokuntien ja pelastusliittojen kesken. Nuoret osallistuvat aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin, kilpailuihin ja leireille sekä toiminnan esittely- ja valistustilaisuuksiin. Kokeneemmat nuoret voivat toimia apukouluttajina nuoremmissa ryhmissä sekä 16-vuotta täyttäneet pääsevät mukaan aikuisten harjoitusryhmään halutessaan.

Viikkoharjoitukset

Viikkoharjoituksissa toimitaan ikäryhmissä. Toimintaa ohjaavat osaavat vapaaehtoiset kouluttajat. Harjoituksissa opetellaan erilaisten taitojen lisäksi lähiympäristössä olevien riskien huomioimista, ennakointia ja rauhallista toimimista yllättävissä tilanteissa. Viikkoharjoituksissa huolehditaan myös nuorten fyysisestä kunnosta erilaisten pelien ja leikkien muodossa, hauskanpitoa unohtamatta. Nuorten tieto- ja taitotason karttuessa harjoitellaan myös vaativampia asioita.

Elämän ja arjen taitojen opettelun voi aloittaa jo nuorena​

Toimintaan liittyminen on helppoa!

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla ja sovi tutustumisesta!

Lisätietoja.

Nuorisotoimintaa Haagassa järjestää Länsi-Helsingin Sopimuspalokunta. Ota yhteyttä

nuoriso@lhsp.fi