Palokuntatoiminta

Sopimuspalokunta auttaa

Sopimuspalokuntana olemme tehneet sopimuksen Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen kanssa. Toimimme yhtenä Helsingin sopimuspalokuntien tukiyksikkönä 30 minuutin lähtövalmiudessa. 

Pelastustoimen tehtävien hoitamisesta vastaa hälytysryhmä. Päästäksesi mukaan hälytysryhmään, osallistut ensin perehdytykseen palokunnassamme, jonka jälkeen voit suorittaa pelastustoimen peruskurssin (82 h). Lisäksi jokaisen pelastustoimen peruskurssille ja hälytystoimintaan mukaan tulevan tulee läpäistä terveystarkastus ja suorittaa kuntotesti.

Palokuntatoiminta harrastuksena

Palokuntaan voi liittyä kuka tahansa, jolla on intoa ja kiinnostusta oppia uusia taitoja ja löytää uusi yhteisö. Tarjoamme harrastustoimintaa aikuisille, joilla on kiinnostus toimintaan ja  riittävä toimintakyky.

Palokuntalaistoiminnassa pääset tutustumaan pelastajataitoihin ja sammutusryhmän tehtäviin. Voit halutessasi hakeutua mukaan hälytysryhmän toimintaan täyttämällä tietyt vaatimukset.

Liity mukaan ja löydä itsellesi mieleinen tehtävät!

Parhaiten pääset mukaan täyttämällä alla olevan lomakkeen, niin otamme sinuun yhteyttä ja sovimme yhteisen ajankohdan tapaamiselle.

Liittymiseen tarvitaan vain riittävä halu ja mielenkiinto toimintaamme. Me tarjoamme tarvittavat varusteet ja välineet.