Paljon jo osataan ja lisää opitaan

On muuten palokunnassa aika paljon touhuamista. Kotisivut uusiutuvat ja onneksi tekeminen lisääntyy myös harjoittelun rajoitusten lieventymisen myötäilemänä sekä erilaisin hallinnollisin uudistuksin.

Kotisivuilla on uusi pohja ja se toimii entistä paremmin eri päätelaitteilla. Uudistuksella pyritään parempaan ja selkeämpään viestintään kertomalla ydinpalveluista sekä mahdollisuudesta osallistua toimintaamme. Suunnitelmissa on paljon muitakin projekteja kunhan vain löydetään kaikelle tekijänsä. Monen asian tekemisessä jossain muualla hankitusta osaamisesta on hurjasti hyötyä, kuten vaikka näiden sivujen ylläpidossa tai uusien ryhmäkalenterien käyttöönotossa ja tiedostojakojen määrittelyssä. Ja epäilemättä visuaalisen ilmeen hienosäätö, painotuotteiden suunnittelu, rakennusprojektin hankesuunnittelu, puutarhatyöt, moni muu asia sujuisi alan ammattilaiselta joutuisammin. Vapaaehtoistoiminnassa pääsee toisaalta siirtymään mukavuusalueeltaan kokeilemaan omaa osaamistaan. Eli paljon hyvää tässäkin yrityksen ja erehdyksen mallissa on.

Jos paljon on tekemistä ja monen alan osaajille olisi käyttöä, paljon sitä tekemistä ja osaamista on nytkin. Monet asiat loksahtelevat paikoilleen ja asioita tapahtuu. Tämän vuoden pienryhmä- ja etätreeneissä on ollut hyvä tekemisen meininki, mitään erikoista tai ihmeellistä ei ole treenattu, mutta perusjuttujen on huomattu sujuvan jo riittävällä rutiinilla. Kun perusta on kunnossa, porukka käy aktiivisesti paitsi ylläpitämässä omia taitojaan myös oppimassa mitä muut osaavat, opimme kaikki luottamaan toisiimme ja tuntemaan meidän vahvuutemme. Kauden edetessä päästään taas soveltavampiin harjoitteisiin ja tutustumaan uuteen kalustoonkin.

Paljon jo osataan ja lisää opitaan. Jos palokunta toimintaympäristönä tuntuu lainkaan kiinnostavan, mukaan mahtuu monien alojen nykyisiä ja tulevia osaajia. Kaikkien ei tarvitse halutakaan savusukeltaa tai herätä keskellä yötä hälytyksiin, vaan tekemistä riittää sen ulkopuolellakin reilusti! Nykyjäsenistölle haasteena – tee tänä vuonna jotain sellaista mitä et tiennyt osaavasi: kirjoita blogi, ota ja jaa valokuva, vedä kolme leukaa, laadi osaston budjetti, virkkaa pannunalunen tai keksi ihan itse miten ylität itsesi.

-HSu

Asuinkiinteistöjen pelastussuunnitelma

Olethan huomioinut, että asuinkiinteistöjen pelastussuunnitelmat pitää päivittää vuosittain.  1.7.2011 voimaan astuneen pelastuslain 2011/379 velvoittamana.  Asuinkiinteistön hallitus ja viimekädessä sen puheenjohtaja, on velvollinen huolehtimaan päivityksestä.  Päivityksen voi tehdä talon turvallisuustiimi tai joku yksittäinen henkilökin.  Koulutusta suunnitelman tekemiseen saat Helsingin Pelastusliitosta.  Muista myös tiedottaa uusitusta pelastussuunnitelmasta kaikille asukkaille. 

Maksutonta alkusammutuskoulutusta asuinkiinteistöjen asukkaille tekevät helsinkiläiset sopimuspalokunnat.  Muista tarkastaa palovaroittimien paristot!

Itsearvioinnin tukea saat palokunnaltamme, ota yhteys!