Paljon jo osataan ja lisää opitaan

On muuten palokunnassa aika paljon touhuamista. Webbisivut olivat jääneet vähän oman onnensa nojaan hetkeksi aikaa, mutta onneksi tekeminen ei ole vähentynyt vaan se on kohdentunut muihin asioihin. Pari viikkoa sitten sivujen valikkorakenne oli muutaman päivän vähän vinksallaan kun sivujen ylläpidon harjoittelun tuoksinassa osa muutoksista putosikin suoraan julkaisuun ja eihän sitä kukaan meistä heti huomannut.

Pientä muutosta saatiin sivuille aikaan, ja nyt sentään osataan taas yksi asia paremmin kuin aikaisemmin. Suunnitelmissa on paljon muitakin projekteja kunhan vain löydetään kaikelle tekijänsä. Monen asian tekemisessä jossain muualla hankitusta osaamisesta on hurjasti hyötyä, niinkuin vaikka näiden sivujen ylläpidossa tai uusien ryhmäkalenterien käyttöönotossa ja tiedostojakojen määrittelyssä. Ja epäilemättä visuaalisen ilmeen hienosäätö, painotuotteiden suunnittelu, kaavoituksen ja tonttiasioiden selvittely, puutarhatyöt, pihan tasoittaminen, kompressorin asentaminen ja moni muu asia sujuisi alan ammattilaiselta joutuisammin. Vapaaehtoistoiminnassa pääsee toisaalta siirtymään mukavuusalueeltaan kokeilemaan omaa osaamistaan. Eli paljon hyvää tässäkin yrityksen ja erehdyksen mallissa on.

Jos paljon on tekemistä ja monen alan osaajille olisi käyttöä, paljon sitä tekemistä ja osaamista on nytkin. Monet asiat loksahtelevat paikoilleen ja asioita tapahtuu. Tämän vuoden treeneissä on ollut hyvä tekemisen meininki, mitään erikoista tai ihmeellistä ei ole treenattu, mutta perusjuttujen on huomattu sujuvan jo riittävällä rutiinilla. Kun perusta on kunnossa, porukka käy aktiivisesti paitsi ylläpitämässä omia taitojaan myös oppimassa mitä muut osaavat, opimme kaikki luottamaan toisiimme ja tuntemaan meidän vahvuutemme. Kauden edetessä päästään taas soveltavampiin harjoitteisiin ja tutustumaan uuteen kalustoonkin.

Paljon jo osataan ja lisää opitaan. Jos palokunta toimintaympäristönä tuntuu lainkaan kiinnostavan, mukaan mahtuu monien alojen nykyisiä ja tulevia osaajia. Kaikkien ei tarvitse halutakaan savusukeltaa tai herätä keskellä yötä hälytyksiin, vaan tekemistä riittää sen ulkopuolellakin reilusti! Nykyjäsenistölle haasteena – tee tänä vuonna jotain sellaista mitä et tiennyt osaavasi: kirjoita blogi, ota ja jaa valokuva, vedä kolme leukaa, laadi osaston budjetti, virkkaa pannunalunen tai keksi ihan itse miten ylität itsesi.

-HSu

Share Button